Архів новини

Chatbubbles Останні коментарі
У Бердичеві «блогер» та його «друзі» знущались над людиною
Chatbox John Kramer
Вы шо, совсем страх потеряли пе ...
Time 03:37 - 02-06-2020
У Бердичеві «блогер» та його «друзі» знущались над людиною
Chatbox Андрей Техник
#Свободу Мусару тишке (((
Time 03:23 - 02-06-2020
Поліцейські упродовж доби виявили у двох осіб наркотики
Chatbox Диана Ивасенко
А почему вы не рассказываете,ка ...
Time 14:04 - 17-05-2020
На завершення інженерного тижня у «гвардійській» школі запустили ракету
Chatbox М и х а и л К о в ...
Клево!!!
Time 15:18 - 16-02-2020
Фахівці управління Державної служби якості освіти зустрілись із представниками ДНЗ
Chatbox Ве Теор
Репортаж надзвичайно професійни ...
Time 19:16 - 25-01-2020
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua



Тут може бути Ваша реклама

Повідомлення

Містобуд «по-Житомирські»: «…сталінську естетику має бути збережено»

Time Додано: вівторок, 15 бер. 2011, 06:00 ( близько 9 року назад )

Невеликим за порядком денним, але тривалим за його розглядом, а інколи й доволі емоційним, виявилося засідання містобудівної ради. Першим її члени розглянули містобудівне обґрунтування 9-поверхівки з вбудовано-прибудованими приміщеннями, що мала розташуватися на перехресті вулиць Лібкнехта і Фрунзе. Територія близько 0,22 га, на сході межує з Центром науково-технічної творчості, на півдні – з пустирем, прилягає до магістралей загальноміського призначення і відноситься до території цивільного будівництва, а значить є для нього придатною. Власне, розробники представили до уваги присутніх два обґрунтування, одразу наголосивши, що доцільніше, на їхню думку, зупинитися на другому. У чому їхня різниця? Якщо у 1-му варіанті – весь комплекс являє собою одну споруду з приміщеннями соціально-побутового і культурного призначення на 1-му поверсі, то у 2-му – будівля соц-побут-культ призначення знаходиться окремо, житлові багатоповерхівки – окремо, трохи південніше. У 1-му майже відсутнє подвір’я і замалі різного роду в’їзди і виїзди, у 2-му – все навпаки: буде де розвернутися і мешканцям, і транспорту. До того ж, якщо притримуватися 1-го варіанту, то бердичівляни отримають 40 квартир, якщо 2-го – то 108. Переваг останнього виявилося стільки, що містобудівники усі, як один, віддали за нього свої голоси.

Містобуд «по-Житомирські»: «…сталінську естетику має бути збережено»

Вул. Котовського, 16, 18, 20... Усю цю територію має зайняти автозаправочний комплекс. Можливість його розташування за даною адресою, тобто, містобудівне обґрунтування, розглянули члени ради. Комплекс – це, серед іншого, три паливно-роздавальні колонки: 2 – для легковиків, 1 – для вантажівок. А ще – цифрові табло, комплекс інженерних споруд, операторська, магазин – одним словом, замовники і розробники обіцяли все, що має бути в подібного роду об’єктах. Останні взагалі планують перетворити тамтешню територію на невеличку зону відпочинку – з водними каналами, алеями для прогулянок, водно-спортивною станцією й т.і. Розташування там кооперативу на 400 гаражів – не проблема: їх знесуть, власникам обіцяють виділити нову ділянку. Обґрунтування прийшлось до душі усім членам ради, окрім Ольги Протасевич. Заввідділенням СЕС висказалась категорично проти проекту, через небезпечну, на її думку, близькість АЗК до водоймища.

А емоції вирували на обговоренні питання № 3. Керівник ТОВ «Валіс» виявив бажання облагородити зовні і зсередини магазин «Продмаг», що на Пушкіна, 65. Заклад до цього не мав ані належного водопостачання, ані належного водовідведення, та й «зовнішність» магазина, збудованого у 50-ті, вже не сяяла красою. Пропонувалося все це виправити: здійснити кілька добудов, влаштувати невеличкий «карман» для автівок, на літньому майданчику звести навіс. Проти виявився не хто-небудь, а сам головний архітектор області. Віктора Мединського не влаштував фасад приміщення. Нове «обличчя» магазину, на його думку, не відповідало сталінській естетиці, естетиці років, в яких було побудоване. Це викликало доволі бурхливу реакцію замовника, який порадив не руйнувати його місто, а звернути погляди на обласний центр. Зрештою, одне «проти», одне «утримався» і обґрунтування отримало «зелене світло».

А ось із влаштування горищного даху на будинку по вул. Леніна, 113, доведеться дещо зачекати. Замовник забажав звести на ньому мансардний поверх. Що там мало розташовуватися, окрім теплогенератора, так і лишилося невідомим. Але не це збентежило містобудівників. На думку деяких, дана пропозиція продовжила б (цитую) «сарайність цього сарая». Тож запропонували ввести в ескіз щось кардинально нове. Що саме? Це також, напевне, змогли зрозуміти лише фахівці, які вирішили відправити проект на доопрацювання.

Автор: Олександр Єжель

Камера: Юрій Гавриш





Chatbubbles Коментарів: 0